دیجیتال مارکتینگ, گوگل تگ منیجر

گوگل تگ منیجر چیست ؟

بهینه سازی سایت با استفاده گوگل تگ منیجر ( برای مدیریت تگ ها)

چرا گوگل تگ منیجر ؟

آیا تا به حال برای قرار دادن کدهای رهگیری (اسکریپت) ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در وب سایت خود، چشم به طراح سایت دوخته‌اید؟ آیا برای اضافه کردن هر ابزار رهگیری به وب سایت روزها منتظر آزاد شدن وقت طراح مانده اید؟

 گوگل تگ منیجر شما را از طراحان سایت کمی بی‌نیاز کرده و کنترل کار را به دستان خود شما می‌سپارد! شما می‌توانید بدون دانش برنامه نویسی اکثر ابزارهای مورد استفاده در دیجیتال مارکتینگ را روی سایت فعال، غیرفعال یا به نحوه مورد نظر خود تنظیم کنید!

اکثر دیجیتال مارکتینگ به خوبی می‌دانند که هر کاربری که با تلاش آنها وارد وبسایت می‌شود، برای تبدیل شدن به مشتری باید مسیر خاصی را در وب سایت طی کند. اما چطور می‌توان مو به مو فعالیت کاربران در سایت را رهگیری و رصد کرد و با آنالیز رفتار آنها هم به مشکلات سایت پی‌برد و آنها را رفع کرد و هم قیف فروش را به شکل دقیق کنترل کرد؟ جواب ساده است با گوگل تگ منیجر!

GTM تنها ابزار تگ منیجر موجود نیست، اما در راهتترین است.

چگونه باید سایت را سئو کنیم؟

وقتی صحبت از بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می شود برخی از کسب و کارها ممکن است به دلیل حجم اطلاعات موجود در سایت و نداشتن دانش کافی در زمینه سئو یا نداشتن یک سئوکار کاری انجام ندهند. به کمک 10 نکته ای که در ادامه بیان می کنیم هر کسی که در زمینه سئو مبتدی است هم می تواند شروع به بهینه سازی سایت خود کند.
تحقیق درمورد کلمات کلیدی و استفاده از عبارات مرتبط
کلمات کلیدی نقش بسیار مهمی در سئو و بهینه سازی سایت دارند. کلمه کلیدی موضوع اصلی مقاله شما را به جستجو کنندگان نشان می دهد و این چیزی است که به افراد امکان می دهد پس از جستجوی آنلاین برای موضوع مورد علاقه، مقاله شما را پیدا کنند.
کلمه کلیدی دقیقا همان چیزی است که افراد هنگام جستجو برای رسیدن به هدف خود تایپ می کنند. به همین باید اطمینان حاصل کنید که کلمه کلیدی شما با هدف جستجوی مخاطبان مورد نظر شما مطابقت دارد. این می تواند یک کلمه کلیدی کوتاه مانند “سئو سایت” یا یک کلمه کلیدی طولانی مانند چگونه سایت خود را سئو کنیم باشد.

 

 

 

چرا ساخته شد؟

گوگل در سال ۲۰۱۲ تگ منیجر (Google tag manager) را معرفی کرد. هر ابزاری حتماً به دنبال نیازی در بازار ایجاد می‌شود؛ نیاز به تگ منیجر تقریباً از ابتدای به وجود آمدن اینترنت وجود داشت اما هیچ‌کس نتوانسته بود ابزاری به این اندازه قدرتمند و با کارایی بالا را بسازد.

قبل از وجود تگ منیجر دنیای تگ‌ها صاحب نداشت! برای هر کار ساده‌ای مثل آمارگیری از بازدید وبسایت، رصد تعداد کلیک‌ها روی یک لینک یا دکمه، اتصال وبسایت به سرویس‌های تبلیغات، چت و … باید برای هر کدام و هر کار باید اسکریپت‌نویسی می‌کردند.

اسکریپت تکه کدی است که داخل کدهای وبسایت یا اپلیکیشن قرار می‌دهند تا اطلاعات موردنیاز را منتقل یا کار خاصی را انجام دهد. این تکه کد همان تگ (Tag) است.

استفاده از این تگ‌ها مصیبتی شد برای خودش.

  • همه بلد نبودند تگ بسازند یا آنها را تغییر دهند.
  • تعداد انواع تگ‌ها خیلی زیاد شد.
  • اسکریپت‌ها مشکلات امنیتی داشتند.
  • سنگین شدن صفحات وب به خاطر تگ‌های زیاد.
  • عدم امکان تعیین سطح دسترسی برای مدیران و دیگران.

در چنین وضعیتی یک ایده ناب تمام مشکلات را حل کرد.

 

 

کاربردهای اصلی تگ منیجر در عمل

گفتیم که تگ منیجر ابزار مدیریت تگ‌های بازاریابی است؛ پس برای آشنایی با کاربردهای آن، باید انواع تگ‌هایی که در دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌شوند را بشناسیم. به‌صورت کلی دو دسته مهم تگ وجود دارد که دو کاربرد اصلی تگ منیجر را می‌سازد.

دسته اول تگ‌های ابزارها و سایت‌های دیجیتال مارکتینگ هستند که برای اتصال سایت یا اپلیکیشن به این ابزارها، نیاز به این نوع تگ است. دسته دوم نیز تگ‌هایی هستند که برای ردیابی اقدام‌های ریز و درشت کاربران در سایت یا اپلیکیشن کاربرد دارند. این تگ‌ها اطلاعات آنالیتیکس را کامل‌تر می‌کنند. پس با این مقدمه به سراغ کاربردهای تگ منیجر می‌رویم.

 

 

 

مزایای GTM

ایجاد نظم

بدون داشتن تگ منیجر، یک توسعه دهنده باید به صورت دستی تگ ها را به سایت شما اضافه کند و برای هر کدام قوانین منحصر به فردی را تعیین کند. در مرحله بعد تگ ها باید به صورت دستی بر فعالیت نظارت کنند، مشکلات را عیب یابی کنند، کدهای منقضی شده را هنگام اضافه شدن کد های جدید کنار بگذارند، از تداخل جلوگیری کنند و غیره. این کار وقت گیر و پرهزینه است.

تگ منیجر مقدار کدی که باید در وب سایت خود مستقر کنید را به حداقل می رساند و به شما اجازه می دهد تمام کدها را در یک هاب مرکزی قرار دهید و داده های ردیابی خود را مرتب و منظم نگه دارید. علاوه بر این تگ منیجر کاربر پسند است – برای اجرای کد یا تغییرات نیازی به توسعه دهنده ندارید.

تگ منیجر را به عنوان یک ویرایشگر مدیریتی در نظر بگیرید که بر عملیات بازاریابی محتوای شما نظارت دارد.

توجه داشته باشید در حالی که برای نظارت بر تگ منیجر به توسعه ‌دهنده نیاز ندارید، به پرسنلی نیاز دارید که آن را زیر نظر داشته باشند.

مراحل استفاده از گوگل تگ منیجر

برای استفاده از گوگل تگ منیجر باید مراحلی را پشت سر بگذارید تا کدهای شما به درستی کار کنند. در ادامه به بررسی این مراحل می‌پردازیم.

ساخت اکانت گوگل تگ منیجر و نصب آن

برای پیکربندی گوگل تگ منیجر باید یک حساب کاربری بسازید. برای این کار به کمک ابزارها و نرم‌افزارهای تغییر IP وارد سایت گوگل تگ منیجر شده و روی Create Account کلیک کنید. بقیه مراحل مانند ساخت اکانت در گوگل یا سایت‌های دیگر است.
مرحله بعدی باید برای مخزن (Container) خود یک نام انتخاب کنید و در نهایت بعد از اضافه کردن آدرس سایت روی Create کلیک کنید. سپس با کلیک روی Yes قوانین و شرایط استفاده گوگل را می‌پذیرید و در نهایت محیط کاربری مورد نظر نمایش داده می‌شود.
حواستان باشد اگر بخواهید برای اندروید یا iOS تگ بسازید باید مشخص کنید که Firebase SDK یا legacy SDK استفاده می‌کنید.
با اینکه گوگل معتقد است برای هر مخزن یک اکانت جداگانه بسازید، اما امکان مدیریت چند اکانت GTM در یک اکانت GTM واحد نیز وجود دارد.
در مرحله آخر کدهای موردنظری را می‌بینید که باید در سایت یا اپلیکیشن خودتان قرار دهید. سری کدهای اول تگ‌های جاوااسکریپت هستند که باید در تمام صفحات وبسایت جاسازی شوند. کدهای دوم هم HTML iframe هستند و اگه نمی‌توانید از جاوااسکریپت استفاده کنید، باید این تگ‌ها را بعد از تگ ابتدایی قرار دهید. در نهایت روی دکمه Publish کلیک می‌کنید.

متغیرها و ثابت ها در گوگل تگ منیجر GTM

تگ‌ها به محرک‌ها وابسته‌اند و محرک‌ها نیز براساس متغیرها کار می‌کنند. در واقع تگ‌ها و محرک‌ها را باید ثابت های گوگل تگ منیجر بدانیم و متغیرها نیز همان‌طور که از اسمشان پیداست مقادیر مختلفی هستند که دائما تغییر می‌کنند.
هنگام کارکردن با GTM با دو نوع متغیر سروکار دارید. گروه اول متغیرهای داخلی و پیش‌فرض هستند و گروه دوم متغیرهایی هستند که توسط کاربران تعریف می‌شوند. متغیرهای نوع اول به متغیرهایی گفته می‌شود که به صورت پیش‌فرض و به طور مداوم از آنها استفاده می‌کنید و گوگل خیلی راحت به آنها دسترسی دارد.
اما متغیرهایی که توسط کاربران تعریف می‌شود در واقع فهرستی از متغیرهاست که شما با اطلاع قبلی در مقابل مخاطب قرار می‌دهید تا کاربران اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما بگذارند.

Digitalead-Logo_result

آکادمی دیجیتالید، کارخانه‌ی تبدیل علاقه‌مند به متخصص

ایده اصلی دیجیتالید از ۴ سال پیش شکل گرفت، منابع بسیار کم و محدود و با عمق بسیار کم در حوزه دیجیتال دیجیتال مارکتینگ و به زبان فارسی پیدا می‌شد.

بعد از تجربه کردن، دیدن و خواندن تقریبا تمام منابعی که در این حوزه می‌شد پیدا کرد، ۱ سال پیش سایت دیجیتالید با هدف ارائه خدمات و آموزش بروز این حوزه تاسیس شد. در این مدت سعی کردیم با ارائه محتواهای ارزشمند در بلاگ دیجیتالید پایه و اساس رو درست بچینیم و تا جای ممکن تمام مقدمات و مواردی که برای شروع کار اصولی با یکی از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را به خوبی پوشش دهیم.

طی این مدت دوره آموزش دیجیتال مارکتینگ برای یادگیری سریعتر و کاملتر این ابزار طراحی طراحی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *