انواع ایونت ها در GA4 کدام اند؟
افزایش ورودی سایت از طریق گوگل ادز
گوگل آنالیتیکس 4 (GA4) چیست؟
گوگل آنالیتیکس 4 (GA4) جدیدترین نسخه آنالیتیکس است. این آپدیت تازه، ساختار جمعآوری دیتا از وب سایت را به طور کامل دگرگون کرده است و یکی از دلایلی که در بدو ورود، استقبال گرمی از آن نشد همین ناآشنا بودن و تفاوتهای اساسی با نسخه سابق است. در نسخه جدید آنالیتیکس به مارکترها اجازه داده میشود تا از مرحله رصد کردن ترافیک فراتر بروند و متریکهای مهم مربوط به مشتریان را تجزیه و تحلیل کنند.
از آنجایی که گوگل در نسخه جدید آنالیتیکس، تمرکز زیادی روی ایونت ها دارد؛ بنابراین لازم است تا برای کار با آن، ایونتها و کاربردهای آن را بشناسید و برای تحلیل رفتار کاربران و درنهایت بهبود بیزینستان به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
در خدمات سئو آژانس دیجیتال مارکتینگ دیجیتالید گزارش به صورت کامل از شرایط بیزینس که به صورت مستقیم از ابزارهای مختلفی مثل آنالیتیکس4 و … مانیتور شده به صورت ماهانه ارسال خواهد شد تا به بهترین شکل ممکن از وضعیت بیزنستان آگاهی داشته باشید.
ایونتها به شما این امکان را خواهد داد تا نحوه تعامل کاربران با وبسایت خود را بررسی کنید و تعاملاتی مانند کلیک کردن، اسکرول کردن، خرید کردن و بسیاری اقدامات دیگر را به راحتی تشخیص دهید. در این مقاله میخواهیم انواع ایونتها در آنالیتیکس GA4 را بشناسیم و نحوه راهاندازی آنها را یاد بگیریم، پس با ما همراه باشید.
ساختار پنل و داشبورد گوگل آنالیتیکس ۴
گوگل آنالیتیکس ۴ در تصویر سازی دیتاها پیشرفتهای قابل توجهی داده است و گوگل نیز مستقیما به بهبود این بخش اشاره کرده است. در این بخش همه امکانات موجود در این ابزار را با جزئیات کامل بررسی نمودیم:
بخش Home: در این بخش می توانید نگاهی به گزارشهای کلی بیندازید و همچنین تحلیلهای بهدستآمده توسط هوش مصنوعی را در انتهای صفحه مشاهده کنید.
بخش Reports: یکی از مهم ترین و کاربردی ترین بخش هاست که سروکار زیادی با آن خواهید داشت.
بخش Explore: به گزارشهای مهم و اختصاصی در این قسمت دسترسی خواهید داشت. هر چقدر بیشتر با این بخش کار کنید؛ دید شما نسبت به دنیای دادههای زیاد و پراکنده رشد خواهد کرد.
بخش Advertising: این بخش معادل گزارش چنلهای مختلف تبلیغات و عملکرد آنهاست. با مقایسه چنلهای مختلف در کنار یکدیگر میتوانید میزان اثربخشی آنها را نسبت به یکدیگر بسنجید.
ایونت های خودکار (Automatically collected events) چیست؟
با نصب گوگل آنالیتیکس ۴، بهصورت خودکار این ایونت فعال میشود و رفتار کاربران وبسایت شما را بررسی میکند. مهمترین لیست ایونتهای خودکار شامل موارد زیر است :
First visit: اولین باری که یک کاربر از وبسایت شما بازدید میکند یا اپلیکیشنی را نصب میکند.
Session start: زمانی که کاربر با وبسایت یا اپلیکیشن شما تعامل دارد و اقدام جدیدی را ثبت میکند.
User engagement: زمانی که کاربر بیشتر از ۱۰ ثانیه در وبسایت شما حضور دارد یا از اپلیکیشن شما استفاده میکند، این ایونت فعال میشود و برای شما نحوه فعالیت کاربر را ثبت میکند.
ایونتهای دیگری هم در این بخش وجود دارد که شما میتوانید با مطالعه این مقاله شناخت بیشتری از آنها پیدا کنید. از نظر فنی این ایونتها جزئی از ایونتهای Enhanced Measurement به حساب میآیند. با این تفاوت که این ایونتها غیر فعال نمیشوند؛ به همین دلیل است که در دسته جداگانهای قرار گرفتهاند.
ایونتهای Enhanced Measurement چیست؟
زمانی که میخواهید ایونتی را در گوگل آنالیتیکس ۴ ثبت کنید، گزینهای با نام Enhanced measurement پیش روی شما قرار دارد. این ایونت به دیجیتال مارکترها کمک میکند تا بدون نیاز به طراحان وبسایت، برنامهنویسان یا حتی ابزار گوگل تگمنیجر گزارشهای مربوطه را از گوگل آنالیتیکس دریافت کنند و برای فعال کردن آن کافی است مسیر زیر را طی نمایید.
Custom Events ایونتهای سفارشی
اگر نیاز به ردیابی ایونتی دارید که در دستهبندیهای بالا وجود ندارد؛ باید خودتان آن را بسازید و اطلاعات آن را به آنالیتیکس ارسال کنید. به صورت کلی برای اینکه متوجه شوید برای ردیابی یک ایونت خاص چه کاری باید انجام دهید؛ از روش زیر استفاده کنید.
- ایونت مورد نظر خود را در لیست ایونتهای خودکار جستوجو کنید. در صورت وجود ایونت در لیست، نیاز به اضافه کردن آن ندارید. در غیر این صورت به مرحله بعدی بروید.
- کنترل کنید که ایونت شما جزئی از شش ایونت قابلیت Enhanced Measurement هست یا خیر؟ اگر هست میتوانید با فعال کردن آن در لیست ایونتهای این قابلیت، ردیابی آن را شروع کنید. اگر نیست به مرحله بعد بروید.
- در لیست نامهای پیشنهادی گوگل برای ایونتها جستوجو کنید تا ببینید که گوگل نامی برای ایونت مد نظر شما پیشنهاد داده است یا خیر؟ در صورت مثبت بودن، بهتر است برای کمک به گوگل و خودتان در هنگام ساخت ایونت در تگ منیجر از نامهای پیشنهادی استفاده کنید. در غیر این صورت به مرحله آخر بروید.
آکادمی دیجیتالید، کارخانهی تبدیل علاقهمند به متخصص
ایده اصلی دیجیتالید از ۴ سال پیش شکل گرفت، منابع بسیار کم و محدود و با عمق بسیار کم در حوزه دیجیتال دیجیتال مارکتینگ و به زبان فارسی پیدا میشد.
بعد از تجربه کردن، دیدن و خواندن تقریبا تمام منابعی که در این حوزه میشد پیدا کرد، ۱ سال پیش سایت دیجیتالید با هدف ارائه خدمات و آموزش بروز این حوزه تاسیس شد. در این مدت سعی کردیم با ارائه محتواهای ارزشمند در بلاگ دیجیتالید پایه و اساس رو درست بچینیم و تا جای ممکن تمام مقدمات و مواردی که برای شروع کار اصولی با یکی از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را به خوبی پوشش دهیم.
طی این مدت دوره آموزش دیجیتال مارکتینگ برای یادگیری سریعتر و کاملتر این ابزار طراحی طراحی شده است.
دیدگاهتان را بنویسید